QRM

Sinds 2019 zijn wij begonnen met QRM. Quick Respons Manufacturing is een (logistieke) strategie die streeft naar meer flow in het bedrijf doormiddel van kortere doorlooptijden. Met QRM focus je als organisatie op het verlagen van de doorlooptijd door wachttijden te reduceren. QRM is specifiek ontwikkeld voor bedrijven zoals Singeling die klantspecifieke high-mix / low volume productie uitvoert.


Singeling is momenteel in drie QRC’s opgedeeld. De Quick Response Cells zijn teams die multidicipilnaire zijn opgeleid die zich focussen op een bepaald markt segment. De 3 teams kunnen volledig zelfstandig werken en binnen de teams worden mensen breed opgeleid om zelfstandig opdrachten van A tot Z te kunnen uitvoeren binnen hun team.


De productie wordt doormiddel van een POLCA systeem aangestuurd. POLCA is een kanban variant wat betekend Paired-cell Overlapping Loops of Cards with Authorization. Simpel uitgelegd wordt de productie aangestuurd door opdrachtkaarten en pas als de productie een opdracht af heeft en dus ruimte heeft voor een nieuwe komt er een nieuwe opdracht (kaart) beschikbaar.