QRM

Sinds 2019 zijn wij begonnen met QRM. Quick Respons Manufacturing is een (logistieke) strategie die streeft naar meer flow in het bedrijf doormiddel van kortere doorlooptijden. Met QRM focus je als organisatie op het verlagen van de doorlooptijd door wachttijden te reduceren. QRM is specifiek ontwikkeld voor bedrijven zoals Singeling die klantspecifieke high-mix / low volume productie uitvoert.


Singeling is momenteel in vijf QRC’s opgedeeld. De Quick Response Cells zijn teams die multidicipilnaire zijn opgeleid die zich focussen op een bepaald markt segment. De 5 teams kunnen volledig zelfstandig werken en binnen de teams worden mensen breed opgeleid om zelfstandig opdrachten van A tot Z te kunnen uitvoeren binnen hun team.


Dit betekent dat werkvoorbereiders, plaatwerkers en lassers samen in 1 teams zitten. Er zijn geen afdelingen meer zoals inkoop, verkoop, engineering, plaatwerk, lassen etc… Heeft de werkvoorbereider alles voorbereid voor zijn team, dan kan hij helpen bij bijvoorbeeld plaatwerk bewerkingen. Net zoals bijvoorbeeld de plaatwerker de lasser kan gaan helpen met opspannen, hechten of aflassen.


Het helpt daarom ook enorm wanneer mensen uit het team meerdere functie kunnen vervullen. Als een werkvoorbereider ook kan lassen of kanten, kan hij helpen als het daar druk is. Maar als lassers ook kunnen lasersnijden en/of kanten dan kunnen zij hun team beter ondersteunen en valt er makkelijker te plannen en opdrachten op te pakken. #samenwerken


De productie wordt doormiddel van een POLCA systeem aangestuurd. POLCA is een kanban variant wat betekend Paired-cell Overlapping Loops of Cards with Authorization. Simpel uitgelegd wordt de productie aangestuurd door opdrachtkaarten en pas als de productie een opdracht af heeft en dus ruimte heeft voor een nieuwe komt er een nieuwe opdracht (kaart) beschikbaar.