Bedrijfshistorie

Geschiedenis van Singeling B.V.

De firma Singeling is opgericht als Elektrisch-autogeen Laschbedrijf Joh. Singeling op 12 September 1940 door Johan Singeling geboren op 4 Februari 1893. Het bedrijf was gevestigd op de Westzijde 169a te Zaandam en dit was een pandje van de oude Gasfabriek. Leuk om te weten Opa Singeling heeft als eerste in Nederland het diploma Autogeen Lasscher behaald. Het diploma werd uitgegeven door de Nederlandsche Acetyleen vereniging op 26 Oktober 1929 te Amsterdam.

In 1960 verhuist de firma naar de Mauritsstraat waar het bedrijf nog steeds gevestigd is tegelijkertijd veranderd ook de bedrijfsnaam in Singeling Constructie-Lastechniek B.V. Dit zelfde jaar wordt ook de zaak overgenomen door de 2e generatie, zijn zoon Willem Singeling geboren op 6 April 1926. Willem is in het bezit van diverse diploma’s elektrisch Lassen en het diploma Vakbekwaamheid voor het Smidsbedrijf. Op dit moment zijn er 3 personeelsleden werkzaam bij de firma.

Sinds 1981 is Johan Singeling geboren op 2 Augustus 1961 de 3e generatie die dit familiebedrijf voortzet en het is uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf.
Geheel gemoderniseerd van de administratie tot en met het machinepark.
Johan heeft het diploma MTS Werktuigbouwkunde, Erkend Lastechnicus en alle benodigde diploma’s voor bedrijfsvoering en Ondernemen.
Singeling is een VCA en ISO 9001 gecertificeerd bedrijf.

Vrijheidweg

Zie hier onze nieuwe locatie. Wij zijn verhuisd naar de Vrijheidweg 37 in Wormerveer.
Dit is ons nieuwe pand waar wij vanaf 2018 al onze werkzaamheden worden uitgevoerd.